Nieco odmienne w smaku, ciemne ciasto śliwkowe.
Po wielu wariacjach puszystych ciast – mi przypadło do smaku.
A śliwki – pozostawione na chwilę w cukrze i cynamonie – zamieniają się w coś na prawdę pysznego.
Po wielu wariacjach puszystych ciast – mi przypadło do smaku.
A śliwki – pozostawione na chwilę w cukrze i cynamonie – zamieniają się w coś na prawdę pysznego.
Na ciasto:
2 jajka
pół szklanki cukru trzcinowego
1 szklanka mąki
pół szklanki cukru trzcinowego
1 szklanka mąki
2 łyżki zmielonych orzechów (albo migdałów)
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
3/4 kostki masła (z 200g)
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
3/4 kostki masła (z 200g)
Dodatkowo: 10 śliwek węgierek, łyżka cukru pudru, łyżeczka cynamonu