Tosty tradycyjne

To nasza najszybsza i najbardziej lubiana opcja śniadaniowa. W jesienne poranki tosty wyśmienicie się komponują z filiżanką herbaty ozdobionej plasterkiem cytryny i posłodzonej miodem.

Ilość dla 2 osób:
8 kromek chleba tostowego 3 ziarna
4 plasterki żółtego sera
( lub kulka mozzarelli w zalewie)
4 plasterki szynki

1 pieczarka

mały ogórek konserwowy

mała cebula

łyżeczka masła

Kromki chleba smaruję odrobiną masła na zewnętrznej stronie. W środek 2 tostów wkładam po plasterku szynki (lub pokrojoną mozzarellę)i sera oraz kilka plasterków ogórka i wiórki cebuli. W środek pozostałych tostów daję po plasterku sera oraz pokrojoną na cieniutkie plasterki pieczarkę (tą obieram uprzednio ze skóry). Tosty składam i zapiekam. Zajadamy gorące popijając cytrynową herbatką i odrobinę żałując, że za chwilę trzeba wyruszyć do pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *